Een tijd terug heb ik een Aglaonema geadopteerd van een vriendin en thuis direct de schaar erin gezet. Dat klinkt heftig, maar omdat de stam kaal was geworden heb ik besloten om hem te stekken. Zo ontstaat er hopelijk weer een mooie, volle plant. Je kunt bij een Aglaonema verschillende stekmethodes toepassen, waaronder stekken op water en bladstekken. Maar let wel op, want de plant is giftig.

Ik geef toe, het voelde wat radicaal om zo’n grote plant in stukken te knippen. Dat een Aglaonema een kale stam krijgt is normaal, maar een volle bos met van die prachtige getekende bladeren ziet er net wat frisser uit. Je kunt een Aglaonema stekken vanuit de stam. Uit de kale stukken stam ontstaan nieuwe uitlopers.

Aglaonema is giftig

Voordat je begint met stekken, kun je het beste even handschoenen aantrekken. Een Aglaonema is namelijk giftig, en het sap dat vrijkomt uit de stengel kan huidirritaties veroorzaken. Zorg dus ook dat kinderen, honden en katten niet in de buurt komen als je aan de slag gaat.

Hoe kun je een Aglaonema stekken?

Zoals je op de foto’s kunt zien, heb ik mijn Aglaonema gestekt in water, maar ook direct in de aarde. Met een schone snoeischaar of een mes verdeelde ik de kale stengel in stukken van vijf tot tien centimeter. De onderkant van de stam heb ik gewoon in de pot laten zitten. Deze zal weer uitlopen en zijtakken vormen. Hetzelfde geldt voor de andere gedeelten van de stam, die ik in aarde of in water heb gezet. Als jij je Aglaonema ook gaat stekken, moet je ervoor zorgen dat de aarde vochtig blijft. Je kunt de stekjes eventueel in een kas zetten voor extra luchtvochtigheid.

close

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verwacht in 2023: de Plantplanner
Met deze planner vergeet jij nooit meer wat je kamerplanten nodig hebben. Overzichtelijke maandplanners, tips per seizoen en handige lijstjes helpen je om je planten in topconditie te houden.

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van de verschijning van de Plantplanner.

Marita
Hoi! Ik ben Marita en op mijn blog vind je tips over een leven vol planten, van kamerplanten en stekken tot (balkon)tuinieren. Ik wil je laten zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is: plantenkoorts is nergens voor nodig. Binnenshuis leef ik me uit met een groot aantal kamerplanten en stekjes en onze tuin – nu nog een groot grasveld – wil ik omtoveren naar een plek vol leven, met inheemse planten, veel vogels en een eigen moestuin. Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via marita@plantleven.nl!

Mijn tips voor handige producten

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Stekken