Dit DIY-project met mos en vetplanten kwam ik tegen in Het Creatieve Kamerplantenboek. Na een herfstkrans en adventskrans had ik de smaak aardig te pakken, dus ik besloot nog een krans te maken. Deze moskrans maak je in drie simpele stappen en kun je zowel binnens- als buitenshuis neerleggen of ophangen.

Als ik zelf een krans wil maken, probeer ik altijd zo min mogelijk nieuwe spullen te kopen of herbruikbare spullen aan te schaffen. Ik gebruikte daarom geen krans van steekschuim (Oasis), maar koos voor een strokrans. De vetplantjes heb ik via een ruilgroep op Facebook gevonden en het mos tierde welig op het dak van mijn ouders’ huis. De krammen en het wikkeldraad kan ik waarschijnlijk nog hergebruiken, dus voilà: een leuk én duurzaam project.

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Bedek de strokrans met plakken mos en zet deze vast met wikkeldraad.
  2. Decoreer je krans eventueel met andere soorten mos of gedroogde Tillandsia. Zet dit vast met krammen.
  3. Nu ga je aan de slag met de vetplanten. Probeer eerst verschillende opstellingen uit tot je tevreden bent met het resultaat. Bevestig de plantjes daarna met krammen aan de krans.

Verzorging van je krans

Je moskrans heeft niet veel verzorging nodig. Besproei je krans een keer per week met een plantenspuit, tot het mos heerlijk naar herfstige boswandelingen begint te ruiken… en geniet van dit stukje natuur in huis!

close

Schrijf je in en ontvang gratis tips

Gratis tips en artikelen over planten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verwacht in 2023: de Plantplanner
Met deze planner vergeet jij nooit meer wat je kamerplanten nodig hebben. Overzichtelijke maandplanners, tips per seizoen en handige lijstjes helpen je om je planten in topconditie te houden.

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van de verschijning van de Plantplanner.

Marita
Hoi! Ik ben Marita en op mijn blog vind je tips over een leven vol planten, van kamerplanten en stekken tot (balkon)tuinieren. Ik wil je laten zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is: plantenkoorts is nergens voor nodig. Binnenshuis leef ik me uit met een groot aantal kamerplanten en stekjes en onze tuin – nu nog een groot grasveld – wil ik omtoveren naar een plek vol leven, met inheemse planten, veel vogels en een eigen moestuin. Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via marita@plantleven.nl!

Mijn tips voor handige producten

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Kamerplanten